2022. november 29., 12:34

LOZ: Ha november 30-ig nem egyezünk meg, a felmondások hatályba lépnek

Ha november végéig nem teljesítik a követeléseiket, hatályba lép az orvosok felmondása – nyilatkozta Miroslav Mendel, az Orvos Szakszervezetek Szövetségének (LOZ) alelnöke a parlamenti egészségügyi bizottsága ülésének megszakítására reagálva.

Kellene több orvos
Illusztráció
Fotó: Facebook

Az ülésen Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) ismertette volna az aktuális helyzetet.

Azt vártuk, hogy ma lefut a dolog. Arra számítottunk, hogy délután 1 óra körül lesz a szavazás. Úgy tűnt, minden rendben van"

– közölte, és hozzátette, a bizottsági ülés elnapolása nem segíti elő, hogy a követelések időben teljesüljenek. Hétfőn (november 28.) nem volt határozatképes a bizottság.

Mendel értékelte az egészségügyi tárca hozzáállását. „Hétfőn éjjel 11-ig tárgyaltunk a memorandumról az egészségügyi minisztériumban. Maximálisan kihasználtuk ezt az időt" - tette hozzá.

Az egészségügyi bizottság az ellenzéki képviselők távozása után elnapolta ülését. Az ellenzékiek azután távoztak, hogy az ülésen 17 módosító indítványt terjesztettek elő, amelyeket elmondásuk szerint nem kaptak meg időben, hogy áttanulmányozhassák az anyagot. A bizottsági ülés szerdán (november 30.) 12 órakor folytatódik.

Az egészségügyi minisztérium közölte, igyekezni fog megakadályozni az obstrukciót. „Mindent megteszünk, hogy mielőbb folytatódhasson a bizottsági ülés" - mondta Petra Lánikova, a tárca szóvivője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.