2022. május 20., 14:05

Lipšic írásbeli megrovásban részesül, mutatjuk, miért

Daniel Lipšic speciális ügyész fegyelmi vétséget követett el – döntött ma a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság. Emiatt írásbeli megrovásban részesítik, és meg kell térítenie a perköltségeket.

Daniel Lipšic
Fotó: TASR
Daniel Lipšic speciális ügyész a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróságon

Lipšic ellen Maroš Žilinka főügyész kezdeményezett fegyelmi eljárást 2021. augusztus 13-án. Žilinka szerint Lipšic azzal valósította meg a fegyelmi vétség tényét, hogy az ügyiratok ismerete nélkül nyilvánosan, spekulatív és félrevezető módon nyilatkozott a Belügyminisztérium Belső Ellenőrzési Osztályának nyomozói ellen indított, folyamatban levő eljárásról, amely nem tartozott a Speciális Ügyészség alá.

Jozef Kandera főügyészhelyettes emiatt 15 százalékos fizetéscsökkentést is javasolt.

Lipšic elutasítja, hogy hibát követett volna el. Azt állította, a főügyész arra vonatkozó utasítása, hogy ne kommentálják más ügyészségek ügyeit, a Speciális Ügyészségre nem vonatkozott. Lipšic akkor nyilatkozott 2021 júliusában, amikor több komoly rendőrségi ügy manipulációjáról is hírek jelentek meg a sajtóban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.