2021. november 6., 08:38

Lezárult a Tisztítótűz-ügyben indult nyomozás

Lezárult a Tisztítótűz ügyben folytatott nyomozás. Jelenleg a gyanúsítottak és az ügyvédeik nézik át az ügy aktáit – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivője.

NAKA illusztráció
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

„A nyomozati anyagot még nem kézbesítették az ügyészségnek" – mondta Skladan. Összesen 21 személy gyanúsítottak meg az ügyben, tíz gyanúsított ügyét külön büntetőeljárás keretében vizsgálják. Eredetileg 25 ügyben indult eljárás.

A nyomozás során minden gyanúsítottat kihallgatták, egyeseket többször is. Összesen 46 kihallgatás volt. 92 tanút is kihallgattak, voltak, akiket többször is"

- mondta Skladan. A vizsgálat során elvégezték a szakértői bizonyítási eljárást, és dokumentumokat foglaltak le.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) tavaly több magas beosztású rendőrségi alkalmazottat is őrizetbe vett a Tisztítótűz akció során, köztük Tibor G. volt országos rendőrfőkapitányt, akit közel egy év után csütörtökön (november 4.) szabadlábra helyeztek. A csoport tagjai a Norbert B. nyitrai (Nitra) üzletemberhez közelállók köréhez tartoztak. Az ügyben bűnszövetkezet létrehozása és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés és korrupció bűntette miatt indult büntetőeljárás. 
Megosztás
Címkék