2021. december 1., 08:55

Lezárták a D1-es autópályát Vágbeszterce közelében - hónyelvek a hágókon

A D1-es autópályát Vágbeszterce közelében Zsolna irányában teljesen lezárták. A trencséni rendőrség a közösségi oldalon tájékoztatott erről. Az autópálya ezen szakaszán több közlekedési baleset is történt a ráfagyások miatt.

Hófúvás Kelet-Szlovákiában - 2018 március
Fotó: TASR
A rendőrség több balesetet és káresetet dokumentált. A forgalom elterelése az I/61-es úton történik, a forgalmat a rendőrség irányítja

 – tájékoztat a trencséni rendőrség.

Néhány hegyi hágón hónyelvek alakulnak

Hónyelvek és hótorlaszok alakulnak ki a Garamfő ( Besník I/66), Ördöghágó (Čertovica I/72), Dóval (Donovaly I/59) és Sturec (I/14) hegyi átkelőhelyeken. Erről a Szlovák Közútkezelő (SSC) tájékoztatta a járművezetőket a zjazdnost.sk honlapján.

Minden járműnek hóláncra lesz szüksége a II / 584 Sebesérről (Bystrá) a Chopokra vezető szakaszon

 - figyelmeztettek az útkezelők.

Valamennyi ellenőrzött autópálya-szakasz, gyorsforgalmi út, valamint utak I., II. és III. osztályok a Szlovák Köztársaság területén járhatóak, az utak felülete nyirkos vagy vizes, helyenként friss, pépes vagy összenyomott hóréteg borítja.

A D1 Liptóújvár - Hibe, a D1 Vichodná - Vazsec és az R3 Trsztena - Turdossinn szakaszokon időnként egy-két centiméteres magasságban hókása van az úton.     

Szlovákiában minden hegyi átkelő járható, az útfelületet többnyire friss, kásás vagy tömörített hóréteg borítja.

A dóvali hágó (I/59) a 10 méternél hosszabb áruszállító járművek előtt zárva van.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.