2021. december 30., 17:09

Lengvarský miniszter nem tart az omikrontól, Ománba utazott szilveszterezni

A kormány meg Szlovákia polgárainak úgy próbálta taccsra tenni a karácsonyát és a szilveszterét, hogy este nyolctól kijárási tilalmat rendelt el, ami jobb esetben azt jelentette, hogy a szűkebb családnak korábbra kellett tennie a szentestei vacsorát, hogy nyolcra a nagyszülők is hazaérjenek, ha az unokáikkal szerették volna tölteni a karácsonyestét.

Vladimír Lengvarský
Fotó: TASR

Ennek a járványellenes intézkedésnek, amiben egyébként semmi logika sincs, mert kinek fájt volna, ha este tízre vagy tizenegyre teszik a kijárási tilalmat, a legfőbb szorgalmazója Lengvarský miniszter volt, aki hajthatatlan volt a kérdésben. Most viszont úgy tűnik, mégsem tart annyira a járványtól, mert úgy döntött, járvány ide vagy oda, ő bizony Ománban tölti asszonykájával a Szilvesztert.

A Plus7dní portálon megjelent információk szerint

a miniszter a kora reggeli órákban érkezett feleségével a pozsonyi reptérre egy hatalmas bordó koferrel egyetemben.

A portálnak sikerült azt is megtudnia, hogy miniszterünk Ománba utazik, mégpedig a BUBO utazási irodán keresztül, amely már a járvány első hulláma idején is „villantott”. Az utazási iroda igazgatója, akkor egy videóval igyekezett utazásra csábítani az embereket, ebben azzal igyekezet rábírni őket az utazásra, hogy itt (mármint Szlovákiában) emberek fognak hullani, ezért jobb elhúzni innen.

... egy tanács, amit egyetlen politikus sem adhat a szavazóinak, de én képes vagyok ezt nyújtani a szlovákiai elitnek, akik a Bubóval utaznak. Most van itt az ideje, válassza ki álmai utazását, és élje át a legjobb üdülést”

– hirdette akkor Ľuboš Fellner.

A Bubo honlapján jelenleg az olvasható, hogy „magán repülőgéppel Pozsonyból egy biztonságos buborékba (utazhatunk - a szerk. megjegyzése), közvetlenül a tengerparton lévő ötcsillagos szállodába. Biztonságos hely, amelyet egyetlen utazási irodaként kínálunk Szlovákiában 2021-ben is. A strand és a legjobb étterem Salalahban, csak Önöknek! Tenisz és footgolf közvetlenül az üdülőtelepen”.

Nem mellesleg az út ára egy főre 3285 euró.

A december 30-ai kormányülésre, tehát már közvetlenül a pálmafák alól jelentkezhetett be a miniszter, és a Szlovákia polgárait korlátozó intézkedéseket a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében már onnan tolmácsolhatta,

majd elégedetten belevethette magát a hullámokba, írja a portál.

Mit lehet ehhez hozzáfűzni, talán csak annyit, való igaz, ahogyan azt Igor Matovič pénzügyminiszter állította, vannak dolgok, amelyekről Lengvarský nem tehet a járványhelyzet kapcsán. Matovič ezzel összefüggésben arra is ígéretet tett, hogy a negyedik hullám lecsengése után értékelni fogják a miniszter szerepét a sikertelenségek sorozatában. Nos, ezzel a magánrepülőgépes akciójával valószínűleg nem szerez majd piros pontokat magának Lengvarský. Vagy lehet, hogy ő már tudja, amit mi még nem, és úgy gondolja, minek tovább megtartóztatnia magát…

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.