2022. október 30., 12:59

Lemondott tisztségéről a Szövetség komáromi elnöke

A Szövetség párt komáromi szervezetének elnöke, Iván Tamás a közösségi oldalán tette közzé állásfoglalását a választási eredményekhez, amit az alábbiakban közlünk. 

Iván Tamás
Fotó: Facebook

Haladjunk szépen fentről lefelé. Először is nagyon örülök és gratulálok minden megválasztott megyei képviselőnek. Külön öröm számomra, hogy a megyénkre a mi alapszervezetünkből három jelölt is bejutott. Az a tény, hogy 42 helyett 54 magyar képviselő ül mától a megyei parlamentekben, csak azt mutatja, hogy a Szövetségnek, mint formációnak igenis van létjogosultsága. Ami az önkormányzati választásokat illeti:

Ezúton gratulálok Komárom régi-új polgármesterének, Keszegh Bélának. Megpróbáltuk elcsípni, megszorongatni, ez most nem sikerült.

Attól függetlenül, hogy 3 pártot kellett egybedolgoznunk, és az idő sem a mi oldalunkon állt, a csapat egységes lett, kivétel nélkül mindenki rengeteg munkát tett bele. Nekem személy szerint az eddigi legintenzívebb kampányom volt eddig, ahol sírtunk is, és nevettünk is sokat. Eredménytől függetlenül, mindenki értékes barátságokkal és tapasztalatokkal gazdagodott. Hálás vagyok annak, hogy részese lehettem ennek a csapatnak.

Ami az eredményt illeti:

Mindenekelőtt megtisztelő a személyemre érkezett 1 híján 600 szavazat, igazán hálás vagyok a bizalomért. Ez a bizalom, ugyan nem mandátummal jár, de felelősséggel mindenképpen. Minden egyes szavazat mögött emberek állnak, és én szolgálatra jelentkezvén ezt legjobb tudásom szerint igyekszem majd meghálálni. Bevallom őszintén, az elvégzett munka alapján mi is jobb eredményre számítottunk. Ettől függetlenül az ítélethozó, mint mindig, az a választó. Ezt a döntést alázattal elfogadom. Felelős vezető lévén a következő lépés, hogy meg kell vizsgálnunk az okokat, és le kell vonni a tanulságot. Ami elemzés nélkül kimondható, hogy ezt a csapatot én vezettem. A helyi szervezet elnökeként, politikusként kötelességemnek érzem elvállalni az eredményért a felelősséget.

Ezúton jelentem be a tisztségről való lemondásomat. Hiszem, akkor tudunk felelősen építkezni, ha a kudarcokat is van merszünk felvállalni.

Nem székhez, ranghoz ragaszkodunk, hanem a feladathoz, és ha abban alulteljesítünk, át kell adni a lehetőséget, fejlődni kell. Az önös érdeket felül kell írnia a közösségi érdeknek. Azon leszek, hogy még nagyobb elszántsággal és tudással tudjam szolgálni a felvidéki magyarságot, hiszen számomra közösségünk szolgálata a szívügyem, Komárom városa pedig az otthonom.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.