2019. december 6., 16:21

Lemondott hivataláról a bíró, aki 9000 üzenetet váltott Kočnerral

Lemondott tisztségéről Vladimír Sklenka, a Pozsony I Járási Bíróság bírója. Lemondólevelét továbbította Zuzana Čaputová államfőnek. A TASR hírügynökséget Martin Strižinec elnöki szóvivő tájékoztatta pénteken.

sklenka
Fotó: TASR

Elena Berthotyová, a Bírói Tanács különleges bizottságának elnöke szerint Sklenka több mint 9000 üzenetet váltott Marian K. vállalkozóval, aki ellen Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében emeltek vádat. Állítólag pénzt és egyéb szolgáltatásokat is elfogadott a vállalkozótól. Sklenka bírói tisztsége december 31-ével szűnik meg.      

A Threema-üzeneteket a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség nyomozója bocsátotta Berthotyová rendelkezésére. Ezek arra utalnak, hogy

Sklenka belső információkat szivárogtatott ki Marian Kočnernek nem csupán a Pozsony I Járási Bíróság, hanem az SZK Legfelsőbb Bírósága és a Pozsonyi Kerületi Bíróság köreiből is.

Sklenka Berthotyová szerint készpénzt, valamint egy iPhone mobiltelefont fogadott el Marian K.-tól, emellett pedig olyan szolgáltatásokat számlázott ki a felesége nevére, amelyekre soha nem került sor.

Sklenkát a fegyelmi tanács már korábban felfüggesztette. A döntést november végén a fellebbviteli tanács is jóváhagyta.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.