2020. november 12., 12:55
Frissítve: 21:24

Lemondott Dušan Kováčik speciális ügyész

Dušan Kováčik speciális ügyész lemondott a tisztségéről. Ezt Grendel Gábor (OĽANO), a parlament alelnöke is megerősítette. Az információra az Aktuality.sk és a Denník N portálok hívták fel a figyelmet.

Dušan Kováčik
Fotó: TASR
Dušan Kováčik

Kováčik jelenleg vizsgálati fogságban van, a NAKA az Isten malmai akció keretében kapcsolta le őt. A gyanúsítottat a Norbert Bödörhöz köthető rendőrségi polippal való együttműködéssel vádolják. A speciális ügyészi mandátuma a rabosítás utáni két hónap letelte után automatikusan megszűnne.

Grendel az újságíróknak felolvasta a levelet, amelyben Kováčik bejelentette a döntését a parlamentnek. A levél november 10-ei keltezésű. Az új speciális ügyész megválasztásának időpontját még nem tűzték ki.

A Grendel által felolvasott levél szerint a speciális ügyész arra hivatkozva mondott le a funkciójáról, hogy jogerőssé vált a Speciális Büntetőbíróság október 25-ei határozata, amely elrendelte Kováčik előzetes letartóztatását.

A parlament alelnöke személy szerint úgy véli, hogy Kováčik az adott helyzetben a legracionálisabb döntést hozta meg.

Grendel hozzátette: Kováčik döntéséből az következik, hogy a parlamentnek új speciális ügyészt kell választania. Ennek időpontjáról és a további lépésekről tájékoztatni fognak. Grendel szerint nem valószínű, hogy össze fogják kötni a főügyészválasztással.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.