2021. február 11., 10:23

Lélegeztetőgépeket küld a magyar kormány a galántai kórházba

A magyar kormány úgy döntött, hogy  Szlovákiát lélegeztetőgépekkel támogatja. A hír a Magyar Közlönyben, szerda este jelent meg.

Svet zdravia koronavírus Galánta
Fotó: TASR
A galántai kórházban 119 koronavírus-fertőzött pácienst látnak el

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint

a koronavírus-járványra való tekintettel védőeszközök támogatásáról biztosították a települést.

A kormányrendelet szerint a galántai Szent Lukács Kórháznak a magyar kormány tíz lélegeztetőgépet küld.

Az átvételről a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium felvette a kapcsolatot a galántai kórház vezetésével - olvasható a Magyar Közlönyben.

Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának elnöke a rossz járványhelyzetre hivatkozva kérte Magyarország pozsonyi nagykövetét, segítsen közbenjárni, hogy a magyar kormány lélegeztetőgépeket ajándékozzon a galántai Szent Lukács Kórháznak.

Forró Krisztián úgy nyilatkozott portálunknak, Nagyszombat megye képviselőjeként is fontos számára, hogy a kórházban a lehető legjobb felszereltség mellett tudjanak harcolni a koronavírussal.

A hordozható lélegeztetőgépek napokon belül megérkeznek a mátyusföldi kórházba egy ajándékozási szerződés alapján.

A galántai Szent Lukács Kórház január eleje óta Covid-kórházként működik, hét osztályon kezelik a koronavírusos betegeket, az intenzív osztályon jelenleg tíz lélegeztetőgép található, sajnos mindegyik foglalt.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.