2020. április 30., 14:53

Lehet, hogy korábban nyithatnak a boltok és szolgáltatások - de ez még nem biztos

Igor Matovič miniszterelnök jelezte, ha a jövő héten is kedvezően alakul a koronavírus-fertőzöttek száma, előbbre lehetne hozni a boltok és a szolgáltatások megnyitását.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Valamennyi üzlet újranyitását engedélyeznénk, azzal a feltétellel, hogy 25 négyzetméterenként egy ember tartózkodhatna bent - mondta a kormányfő a parlamentben, a kormányprogramról szóló szavazás előtti beszédében.

A szakértői csoport kész arra, hogy hétfőn döntést hozzon ebben a kérdésben

 - mondta Matovič, és hozzátette, ezzel több ezer ember ismét munkába állhatna, a vásárlók pedig hamarabb hozzájuthatnának azokhoz az árukhoz és szolgáltatásokhoz, amelyekről a járvány kezdete óta le kell mondaniuk.

De nagyon óvatosnak kell lennünk

- figyelmeztetett a miniszterelnök, mert – mint mondta

a járvány második és harmadik hulláma is elindulhat.

„Az ország gazdasága nem fogja túlélni a második és a harmadik hullámot. Nem engedhetjük meg maguknak, hogy ez bekövetkezzen. Mivel ha ez a járvány mostanáig 9%-os gazdasági visszaesést okozott, mit okozhat a második és a harmadik hullám?” – tette fel a kérdést a kormányfő. Bár a számok továbbra is nagyon jók, Matovič azt mondta, nem szabad kihívni a sorsot. Elmondása szerint a 9%-os visszaesés példa nélküli Szlovákiában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.