Lassan bezöldül az ország, kár, hogy megjelent a delta variáns

2021. június 23., 11:53
ma7

Tovább javul a járványhelyzet, se piros, se rózsaszín járás nem lesz június 28-tól az országban a Covid-automata szerint. Ami aggodalomra adhat okot, hogy ezt a kedvező trendet meddig tudjuk tartani, hiszen megerősítették, Szlovákiában is megjelent a koronavírus delta variánsa, vagyis az indiai mutáció, mely jóval gyorsabban terjed, mint a brit.

koronavírus
Fotó: TASR

A jövő héten érvénybe lépő Covid-automata szerint narancs színű járás 6 lesz, a többi pedig sárgává vagy zölddé változik, vagyis alig lesznek érvényben korlátozások.

A kormány és a Központi Válságstáb a határokon való ellenőrzések szigorítását jelezte, melynek egyetlen célja, megfékezni a delta variáns behurcolását az országba.

A pontos szabályok még nem ismertek, de annyi bizonyos, hogy az oltottak előnyöket fognak élvezni.

Örvendetes hír, hogy a magyarlakta járások zöme jövő héttől már a zöld régiók táborát erősíti. Ide tartozik a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Komáromi, a Nyitrai, a Vágsellyei, a Tőketerebesi és a Nagykürtösi járás.

Sárga besorolást kap a Kassa-vidéki, a Lévai, a Losonci, az Érsekújvári, a Rimaszombati, a Nagyrőcei, a Rozsnyói,a Nagymihályi és a Szenci járás.

2021. június 23., 10:01 Frissítve: jún. 23. 10:41

Friss: A delta variáns már itt van Szlovákiában

A delta variáns már Szlovákiában van.

Kövesse facebook oldalunkat is!