2021. június 16., 07:16

Kuciakék és Kušnírová szerint győzött az igazság

A meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és a jegyese, Martina Kušnírová családja elégedett a Szlovák Legfelsőbb Bíróság keddi döntésével. Úgy tekintenek rá, mint az igazság győzelmére. Bíznak benne, hogy a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) igazságos döntést fog hozni.

Fotó: TASR
Végeredményben örülök, hogy győzött az igazság. Olyan ez, mint az első reménysugár az igazságosságra Szlovákiában. Nem csak a mi két gyerekünkre gondolok, hanem az eljövendő nemzedékekre és az újságírókra is, hogy ne féljenek írni"

- hangsúlyozta Zlatica Kušnírová, a meggyilkolt nő anyja. Hozzátette: kész tovább küzdeni, és bízik benne, hogy az ŠTS "jobb döntést" hoz.  

Jozef Kuciak, a meggyilkolt újságíró úgy tekint a Legfelsőbb Bíróság döntésére, mint egyfajta elégtételre.

Végre győzött az igazság. Bízom a sikeres befejezésben az ŠTS előtt"

- fűzte hozzá. Reméli, hogy a specializált bíróság ezúttal igazságosabb döntést fog hozni. "Nem viselném el, ha mindent elölről kellene kezdeni" - jegyezte meg.

A Szlovák Legfelsőbb Bíróság kedden megsemmisítette a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) 2020 szeptemberében hozott ítéletét a Kuciak-gyilkosság ügyében. A korábban felmentett Marian Kočner és Alena Zsuzsová vádlottak ügyét az ŠTS újra fogja tárgyalni. A Legfelsőbb Bíróság egyszersmind elismerte Szabó Tamás vádlott bűnösségét Molnár Péter vállalkozó meggyilkolása ügyében.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!