2021. október 7., 12:31

Krajniak szerint nincs probléma az alkalmazottak oltottságának ellenőrzésével

Milan Krajniak szociális miniszter szerint alkotmányosan lehetséges, hogy a munkáltatók ellenőrizzék, alkalmazottaik be vannak-e oltva koronavírus ellen. Ebből viszont nem származhat semmilyen büntetés és a Munkatörvénykönyv módosítása szükséges hozzá.

Milan Krajniak
Fotó: TASR

Erről a kormányülés előtt beszélt a tárcavezető. Elmondta, a háromoldalú tárgyalásokon abban egyeztek meg, hogy az igazságügyi miniszternél „rákérdeznek”, hogyan ellenőrizhetnék a munkaadók alkalmazottaik oltottságát. Hozzátéve, erre van mód, de nem szabad, hogy ennek munkajogi következményei legyenek.

Ezzel lehetne elérni, hogy a vállalatok úgy szervezhessék meg a munkát, hogy az oltottak az oltottakkal dolgozzanak együtt, az oltatlanok pedig az oltatlanokkal.

Eredetileg a Közegészségügyi Hivatal rendeletével szerették volna ezt szabályozni, de végül olyan álláspontra jutottak, hogy ha meglesz hozzá a kellő akarat, akkor a Munkatörvénykönyvet módosítják.

A legközelebbi háromoldalú tárgyaláson ismét napirendre kerül a téma.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.