2022. október 22., 15:57

Krajniak: Az LMBTQ-közösséget tisztelni kell, de nem kell azonosulni az ideológiájukkal

Milan Krajniak (Sme rodina) munka- és szociálisügyi miniszter és Erik Tomáš (Hlas-SD) egyetértett abban, hogy az interneten és a közösségi oldalakon az embereknek a saját nevük alatt kellene kommunikálniuk.

Milan Krajniak
Fotó: TASR

Az RTVS Szombati dialógusok című műsorának vendégei Milan Krajniak és Erik Tomáš voltak.

Erik Tomáš szerint

ha az interneten mindenki a saját neve alatt kommunikálna, akkor kevesebb lenne a zavaró tartalom, a kommentelők pedig nem lennének olyan bátrak, hiszen nem bújhatnának álprofilok mögé.

Milan Krajniak egyetértett a Hlas képviselőjével. A miniszter azt is el tudja képzelni, bizonyos esetekben engedélyezve legyen, hogy valakinek lehallgassák a telefonhívását. Krajniak szerint ebben az esetben nem is kell bírói vagy ügyészi engedélyezés.

A szerda este történt pozsonyi terrorcselekmény kapcsán a politikusok felvetették a biztonsági rendszerek kérdését is.

Krajniak szerint a jó biztonsági rendszerek kialakítása a technológiában rejlik.

Erik Tomáš szerint Szlovákiának nem kell bocsánatot kérnie Európától a terrortámadás miatt, hiszen maga az ország, Szlovákia volt az áldozat.

A politikusok kitértek az SaS által benyújtott törvényjavaslatra is, amelyet a parlament nem szavazott meg.

Krajniak szerint mindenképpen meg kell könnyíteni annak az életét, aki közös háztartásban él valakivel.

A miniszter egyetért azzal, hogy az LMBTQ-közösséget tisztelni és támogatni kell, de ennek nem kell együtt járnia az LMBTQ-ideológiákkal való azonosulással.

Erik Tomáš a törvényjavaslattal kapcsolatosan annyit mondott, teret kellett volna adni a gyakorlati kérdések megvitatására, és nem csak az azonos nemű párokról kellett volna beszélni. Kiemelte, manapság a fiatalok körében az a tendencia, hogy nem házasodnak össze.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.