2020. szeptember 12., 11:56

Krajmert szabadon engedték

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség  (NAKA) volt főnökét, Róbert Krajmert szabadon engedte a rendőrségi nyomozó, közölte a rendőrség szóvivője, Denisa Bárdyová. Azt is hozzátette, elmúltak az őrizetben tartás indokai és nem emeltek ellene vádat sem. Bővebb információkat a rendőrség nem közölhet az üggyel kapcsolatban.

Fotó: TASR

Krajmert még szeptember 10-én tartóztatta le a rendőrség, bilincsben vitték el trencséni otthonából. A rendőrségi akció a trencséni Fatima étterem ügyével volt összefüggésben.

A Fatima étterem ügyében a nyomozó 5 embert gyanúsított meg, akik az igazságszolgáltatás akadályozásának bűncselekményében, valamint hamis tanúzással és hamis esküvel gyanúsíthatók. A gyanúsítottak között van Monika J. volt igazságügyi államtitkár, akit még szeptember 9-én hallgattak ki. Vele együtt még 4 embert, köztük egy volt rendőrt és trencséni ügyvédet is előállítottak.

Krajmer még 2018 márciusában, Ján Kuciak és jegyese meggyilkolását követően hagyta ott pozícióját. Sok kritika érte a média részéről azért, hogy jelen volt a gyilkosság helyszínén a nyomozás elején.

Felmentését saját szavai szerint alapos megfontolás és a munkájára és családjára nehezedő túlzott nyomás miatt kérte, de a rendőrség kötelékében maradt. Egy év múlva azonban kérte munkaviszonya megszüntetését és 2019. március 1-től befejezte tevékenységét a belügyminisztériumban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!