2020. május 6., 20:23

Krajčí kinevezte az Általános Egészségbiztosító új vezérigazgatóját

Csütörtöktől (május 7.) Richard Strapko vezeti az Általános Egészségbiztosítót (VšZP). Ezt szerdán jelentette be Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter. A biztosító 100 százalékos részvényese a Szlovák Egészségügy-minisztérium.

Richard Strapko
Richard Strapko
Fotó: TASR
A VšZP a legnagyobb egészségbiztosító, amelyhez több mint hárommillió ügyfél tartozik. Tavaly csaknem 150 000 biztosított távozott a társaságtól. Nem örülnék neki, ha ez megismétlődne. Az új igazgatóságtól ezért azt várom, hogy felelősen fogja kezelni a biztosító vagyonát, és példásan fog gondoskodni az ügyfelekről, hogy érezzék: a VšZP valóban a legjobb szolgáltatásokat nyújtja az összes piacon lévő biztosító közül”

– közölte Krajčí.

Richard Strapko a közösségi hálón közzétett információk szerint a Szlovák Műszaki Egyetemen szerzett diplomát. Dolgozott a Dôvera magán egészségügyi biztosítónál, majd az Aegon biztosító vezérigazgatója volt. A miniszter szerdán kinevezte az állami egészségbiztosító elnökségének két másik tagját is, Beata Havelkovát és Ľubomír Kováčikot.

Krajčí szerint jelenleg a VšZP rendelkezésére áll annyi pénz, amennyiből legalább május végéig fedezni tudja az egészségügyi ellátást. A tárcavezető garantálta, hogy az állami egészségbiztosító nem fog rosszabb szerződéseket kötni az egészségügyi ellátást nyújtó szolgáltatókkal, mint a magán biztosítók.

A VšZP-t ideiglenesen Vladimír Turček vezette, aki április 2-án vette át Ľubica Hlinková helyét. Utóbbit Krajčí váltotta le.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.