Közzétette első, a magyar és a roma kisebbségnek szóló felhívását a KKA

2020. november 25., 16:35
ma7 | TASR

Közzétette első, 2021-re vonatkozó pályázati felhívását a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA - Fond na podporu kultúry národnostných menšín - FPKNM). A felhívás a magyar és a roma kisebbséget célozza, a pályázatokat december 18-ig lehet benyújtani.

A roma kisebbség irodalmi és kiadói tevékenységre nyújthat be pályázatot. A  magyar kisebbség esetében ezek érintik az összes programokat és kísérőprogramokat, kivéve az amatőr és a hivatásos művészeteket

- mondta Molnár Norbert, a KKA igazgatója.

Az igazgató tájékoztatása szerint a következő, az összes többi kisebbséget, köztük a roma közösséget is célzó pályázati felhívást 2020. november 30-án teszik közzé.

A KKA tizenhárom, hivatalosan elismert szlovákiai nemzeti kisebbség kultúrájának támogatását szolgáló állami intézmény. A törvény értelmében 2021-ben 7 600 000 eurót különítenek el a tevékenységek támogatására.

Az intézmény 2021-es támogatási struktúrájában elsőbbséget élvez a népszámlálás propagálásával és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással összefüggő tevékenység, különös tekintettel a kisebbségek jogairól szóló információkra.

Tehát a magyar kisebbség esetében ezek érintik az összes programokat és kísérőprogramokat, kivéve az amatőr és a hivatásos művészeteket.

A pályázatok benyújtásának határideje 2020. december 18.

A felhívás elérhető a Kultminor.sk oldalán.