2022. június 22., 07:43

Közlekedési balesetben vesztette életét Guszona polgármestere

Vizsgálja a rendőrség annak a közlekedési balesetnek a körülményeit, amely hétfőn dél körül történt a Rimaszombati járásban, Guszona közelében. A baleset következtében a sofőr súlyosan megsérült, s a kórházba szállítást követően meghalt - tájékoztatott a közösségi hálón a Besztercebányai Kerületi Rendőr-főkapitányság.

közlekedési baleset_guszona
Fotó: Polícia SR - Banskobystrický kraj

A baleset a Magyarhegymeg és Guszona közötti úton történt, a sofőrön kívül még két személy ült az autóban. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr valószínűleg elvesztette uralmát a jármű fölött, lesodródott az útról, és az autó felborult. 

Az autó 41 éves vezetője Guszona község polgármestere, Fazekaš Péter volt, aki ittasan ült a volán mögé.

„A sofőrt a helyszínen alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, 2,19 ezreléknyi véralkoholszintet mutatott a szonda. A sofőrt kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. Az ügyben igazságügyi boncolást rendeltek el, ennek során állapítják meg, hogy a baleset során elszenvedett sérülések okozták-e a halálát" - közölte a rendőrség, és hozzátette, vizsgálják a baleset körülményeit.

A jármű másik két utasa csak könnyebb sérüléseket szenvedett, így őket már hazaengedték a rimaszombati kórházból.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.