2022. július 18., 11:02

Közel a határidő! Szerdáig kell meghatározni a képviselők számát

Legkésőbb szerdáig, július 20-ig kell meghatározniuk és nyilvánosságra hozniuk a helyi és a megyei önkormányzatoknak az összevont őszi választásokon megválasztható képviselők számát, valamint a szavazókörzetek számát.

megyei választások 2017
Fotó: Rózsár Vince
Illusztrációs felvétel

Az információkat a hivatali hirdetőtáblán, esetleg a község honlapján kell nyilvánosságra hozni. Eddig az időpontig a polgármesternek ki kell neveznie a helyi választási bizottság jegyzőjét és a választás lebonyolításáért felelős bizottság tagjait.

A járási hivatalok elöljáróinak szintén szerdáig kell kijelölniük azokat az alkalmazottakat, akik a választásokkal kapcsolatos nyomtatványok és a szavazólapok átvételéért és a településekre való eljuttatásáért felelnek majd.

Szintén július 20-ig kell a megyei önkormányzatoknak közzétenniük a hivatali hirdetőtáblán és a honlapjukon a választókörzetek számát és azt, hogy az egyes körzetekben hány megyei képviselőt választanak meg. Azt is közölni kell, hogy melyik község melyik választókörzetbe tartozik, és hogy hol lesz a körzeti választási bizottság székhelye.

Eddig az időpontig kell kinevezni a megyei választási bizottság és a körzeti választási bizottságok jegyzőit, illetve kijelölni a választás lebonyolításáért felelős bizottság tagjait, valamint a körzeti választási bizottságok helyét.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.