2021. június 27., 14:23

Kötelezővé tennék a koronavírus elleni oltást? Pellegrini nem támogatja

A Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini szerint az oltást senkire sem lehet ráerőltetni, ez mindenkinek a saját döntése, ezért önkéntes alapon kell történnie.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Peter Pellegrini exkormányfő, a Hlas-SD elnöke

A Hlas-SD elnöke A politikában című vitaműsor vendége volt a Ta3-on.

Pellegrini elmondta, nem tenné kötelezővé az oltást, és a gyerekek oltását sem tartja jó ötletnek. Ugyanakkor biztatja azokat, akik az egészségüket akarják óvni.

Őket arra kéri, hogy minél előbb oltassák be magukat.

Ezzel kapcsolatosan megjegyezte,

örülne, ha ezek az emberek tényleg az egészségük érdekében oltanák be magukat, és nem csak azért, mert így könnyebb lenne számukra a határátkelés.

Az előrehozott választásokról szóló népszavazásról elmondta, szeretné, ha megvalósulna. Hangsúlyozta, ha a Szlovák Alkotmánybíróság  valamilyen oknál fogva nem tartaná legitimnek a népszavazást, elgondolkodik azon, hogy ez az intézmény kinek is szolgál valójában.

Pellegriniék hétfőn arra készülnek, hogy visszahívják funkciójából a pénzügyminisztert, Igor Matovičot. A Hlas-SD elnöke nem tartja fölöslegesnek ezeket a kezdeményezéseket,

elmondása szerint rá kell mutatni az egyes miniszterek hibáira.

Az egészségügyi minisztert, Vladimíra Lengvarskýt is kritizálják, ám egyelőre őt nem szeretnék visszahívni.

Pellegrini kifejtette, csak előre tekintenek, egy olyan szociáldemokrata politikát szeretnének folytatni, amely reagál a 21. század új kihívásaira.

Megosztás
Címkék