2022. január 19., 12:21

Kötelező oltások? Matovič szerint már felejtős

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter szerint Szlovákiában már valószínűleg nem lenne értelme kötelezővé tenni a COVID-19 elleni oltást. Ezt a szerdai kormányülés előtt jelentette ki. Hozzátette: azok, akik be akarták oltatni magukat, már megtették, az oltatlanokat pedig "beoltja" az omikron variáns.

Matovič
Fotó: TASR
Nem tudhatjuk, hogyan fog tovább alakulni a járvány, hogy a COVID-19 nem vesz-e fel olyan formát, amilyet mindannyian szeretnénk, vagyis nem válik-e egy átlagos vírusos megbetegedéssé, ezért pillanatnyilag a védőoltás rákényszerítése az emberekre nem feltétlenül a legfontosabb téma"

- jelentette ki Matovič. Hozzátette: nem támogatja, hogy fiatalemberek bizonyos csoportjait - például a katonákat, rendőröket vagy egészségügyi dolgozókat - kötelezzék az oltásra. A legveszélyeztetettebb csoport kötelező oltásának kérdéséről Matovič kész tárgyalni.

Szlovákiában egy hónapon belül mindenki be lesz oltva"

- véli a pénzügyminiszter, aki szerint megfertőződni az omikronnal kevésbé biztonságos, mint felvenni a védőoltást, de ez minden embernek a szabad elhatározása. Annyit fűzött még hozzá, drukkolni kell, hogy az omikronhullám a lehető legkevesebb kárt okozza.

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter szerint a kötelező oltás bevezetése Szlovákiában már tárgytalan, hiszen az omikron variáns az oltottakat és az oltatlanokat is egyformán megtámadja.

Azt látjuk, hogy azokban az európai országokban, amelyeket már elért az omikron hullám, a kórházak sokkal kevésbé telítődnek, mint a korábbi variánsok esetében"

- mutatott rá a tárcavezető, hozzátéve: nem támogatja a kötelező oltást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.