Koronavírus: Kilenc személy esetében otthoni karantént rendeltek el

2020. március 6., 19:41
ma7 | TASR

Kilenc személy esetében otthoni karantént rendeltek el. A napokban mindnyájan találkoztak annak a férfinak a feleségével, akinek a szervezetében Szlovákiában elsőként mutatták ki az új koronavírust. 

koronavírus, ellenőrzés, Szlovákia
Fotó: TASR

A nőtől mintát vettek, jelenleg a tesztek eredményére várnak. A TASR hírügynökséget Ľubica Pilzová, Malacka (Malacky) város szóvivője tájékoztatta pénteken.

A malackai válságstáb megvizsgálta, hogy a fertőzésgyanús személy az utóbbi időben kikkel találkozott. Eleget tettünk a közegészségügyi ellenőrök kérésének, a kilenc személy tehát most otthoni karanténban van”

– közölte Pilzová.

A válságstábot azért hívták össze, mert a fertőzött férfi felesége Malackán dolgozik. Ha beigazolódik, hogy a nő koronavírussal fertőzött, a válságstáb egész hétvégén ülésezni fog.

Az új koronavírussal fertőzött férfi feleségét és fiát már bevitték a pozsonyi Kramáre kórházba. Mindkettejüktől mintát vettek, hogy kivizsgálhassák, nem szenvednek-e ők is a COVID-19 nevű betegségben.

Szlovákiában egy 52 éves férfi szervezetében mutatták ki elsőként az új koronavírust, amely a COVID-19 típusú betegséget okozza.

Kapcsolódó cikkeink

2020. március 6., 11:45 Frissítve: 2020. már. 6. 19:52

Szlovákiában is megjelent a koronavírus, több fertőzött is lehet