2021. március 7., 12:12

Korčoknak és Klusnak mennie kell, a SAS-tól pedig el kell venni a külügyi tárcát!

Egy ország külpolitikáját és nemzetközi irányvonalát az ország miniszterelnöke és külügyminisztere szabja meg és ennek fényében viszonyulnak egy országhoz a nemzetközi partnerek. Az teljesen elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök és a külügyminiszter homlokegyenest mást képviseljen ezen téren - írja Cziprusz Zoltán a közösségi oldalán. A bejegyzést az alábbiakban teljes terjedelmében tesszük közzé.

Már pedig Szlovákiában ez történik most, és ezt ma már világosan láthatja az is, aki nem jártas a diplomácia világában.

Amíg a kormányfő egy relatíve konzervatív-centralista értékrendet vall és szab meg, addig az SAS vezette külügy egy szélsőliberális-globalista irányba próbálja elvinni az ország nemzetközi irányvonalát.

Pont a liberális vonaltól, akik lépten-nyomon a megbékélést és egyenjogúságot hirdetik, várná legkevésbé az ember a soviniszta kirohanásokat.

Sajnos Martin Klus nem előszor, de talán a héten legnyomatékosabban bebizonyította, Szlovákiában létezik a liberál-sovinizmus kategória is. A célpont ki más lehetne, ha nem mi, az itt elő magyar közösség.

Már ez magában megérné egy normális országban, hogy

egy ilyen államtitkár távozzon posztjáról és a felettese, azaz a külügyminiszter visszahívja pozíciójából. Sajnos nem, hogy ez nem történt meg, de maga Korčok miniszter úr is úgy gondolta, meglovagolja ezt a hullámot a kormányválság kellős közepén és belerúg abba a partnerébe, akinek ez az ország csak hálás lehet!

Azaz a magyar kormányba és annak külügyminiszterébe, Szijjártó Péterbe. Abba a magyar kormányba és képviselőjébe akinek hála, ajándékba lélegeztetőgépek érkeznek Szlovákiába. Akinek a közbenjárásának hála, jöhet 2 millió életmentő Szputnyik V oltóanyag az országba, valamint akik évek óta elvégzik a Szlovák állam helyett az ország déli régiójának gazdasági támogatását!

Kimondhatjuk: az SAS vezette külügy mára Szlovákia számára biztonsági kockázatot jelent. Legyen az a V4-es együttműködés terén, az ország nemzetközi irányvonalának megszabása tekintetében, valamint a COVID elleni harcban, ezzel több ezer emberéletet feláldozva.

Ténylegesen és megkerülhetetlenül eljött a kormány átalakításának ideje!!! Az tény, hogy az előrehozott választások nem opció a maffiakormány visszatérésének reális veszélye miatt. A kormánytöbbség megőrzése érdekében minimum a két kisebb liberális pártból egyet meg kell tartani.

Ezért az egyetlen megoldás, hogy Igor Matovič kormányfő elveszi a külügyi tárcát a SAS-tól és helyette egy olyat ad nekik, ahol talán sok kárt nem tehetnek és a liberális-zöld gondolkodás még talán segíthet is. Itt két tárca jöhet szóba a környezetvédelmi vagy a mezőgazdasági.

Legyen bármi is a kompromisszumos megoldás, de a SAS-tól el kell venni a külügyminisztériumot és Ivan Korčoknak, valamint Martin Klusnak távozniuk kell!!!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!