2021. július 12., 15:45

Korčok Brüsszelben sürgette meg Jozef Chovanec halálának a kivizsgálását

A szlovák külügyminiszter, Ivan Korčok (SaS) a hétfői brüsszeli látogatása során a belga külügyminiszterrel is találkozott, akitől azt kérte, minél előbb vizsgálják ki a tragikus körülmények között elhunyt Jozef Chovanec ügyét.

Ivan Korčok
Fotó: TASR/AP

A TASR hírügynökséget a külügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatta. Ivan Korčok belga kollégájával, Sophie Wilmes-el csak ezt az egy témát érintették.

Korčok leszögezte,

mielőbbi kivizsgálást szeretnének.

Megértjük, hogy az ügy kivizsgálása eltart egy ideig, azonban három év után szeretnénk már tudni, kik állhatnak a gyilkosság mögött, illetve mi lehetett az indítékuk.

– mondta Korčok.

A belga külügyminiszterrel való beszélgetést fontosnak tartja a szlovák külügyminiszter, elmondása szerint a tragédia óta ez volt az egyik legnagyobb politikai és diplomáciai előrelépés. A külügyminisztérium állásfoglalása szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy az esetet minél előbb kivizsgálják a belga hatóságok.

Jozef Chovanec halála még 2018-ban történt. A belga hatóságok feltartóztattak őt, fogdába zárták majd ott a férfi tragikus körülmények között elhunyt.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.