2022. április 9., 08:25

Korčok: Az SZ 300 rendszer senkit nem fenyeget, ellentétben az orosz fegyverekkel

Az SZ 300 védelmi rendszer, ellentétben az orosz fegyverekkel, senki nem fenyeget. Oroszország hagyja abba a háborút, és akkor egyáltalán nem lesz téma az SZ 300 – írta közösségi oldalán Ivan Korčok külügyminiszter (SaS-jelölt).

Ivan Korčok
Fotó: TASR

„Emellett szó sincs arról, hogy az SZ 300 átadásával meggyengítettük volna saját légvédelmünket, mert az elmúlt napokban egy sokkal kifinomultak légvédelmi rendszert szereztünk be” - tette hozzá Korčok.

Megjegyezte, Szlovákia ezzel végérvényesen megszabadult az orosz légvédelmi berendezéseitől, és ez a függőség az agresszív orosz politika miatt már egyébként is tarthatatlan volt.

Eduard Heger kormányfő pénteken jelentette be a légvédelmi rendszer elajándékozását. Hangsúlyozta, ez nem azt jelenti, hogy Szlovákia az ukrajnai fegyveres konfliktus résztvevőjévé vált volna. Leszögezte, hogy Szlovákia védelme továbbra is biztosított, és a következő napokban tovább erősítik a szövetségeseinktől kapott kiegészítő rakétavédelmi rendszerrel.

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter arról tájékoztatott, hogy a Patriot rendszer negyedik ütege a jövő héten érkezik meg Szlovákiába az amerikai szövetségesektől. A már itt levő két német és egy holland Patriot rakétaüteget fogja kiegészíteni. Az egyes ütegeket úgy helyezik el, hogy lefedjék Szlovákia egész területét, és addig maradnak itt, amíg szükséges.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Fehér István 2022. 04. 09., szo - 14:31

Megáll az ész! Putyin világosan tudtára adta mindenkinek: aki az ukránokat fegyverekkel, katonákkal segíti, az belépett a háborúba, onnantól pedig ellenségnek - célpontnak számít az oroszok szemében! Mi nem világos ebből?