2022. május 20., 13:59

Kompromisszumos megoldást javasol a Za ľudí, ha nem megy át a parlamenten az inflációellenes csomag

Ha nem megy keresztül a törvényhozáson a kormány inflációellenes csomagja, a Za ľudí egy félmilliárd euró értékű kompromisszumos megoldással áll elő, a német modell alapján. Tájékoztatott pénteki sajtótájékoztatóján Veronika Remišová (Za ľudí)beruházásokért felelős miniszter.

Remisová
Fotó: TASR

A sajtótájékoztatón Tomáš Meravý közgazdász is részt vett, aki szerint a félmilliárdos csomag, amelyet a párt a koalíciós tanácson is be szeretne mutatni, egyharmada célzott magasabb szociális segélyek formájában a létminimum emelésére menne.

Egyharmaduk a magasabb adómentes minimumon keresztül a dolgozók nettó jövedelmének növelésére menne,

további egyharmada pedig magasabb adóbónusz és családi pótlék formájában a gyermekes családok megsegítésére” – magyarázta Meravý.

Hangsúlyozta: a magas infláció mindenkit érint, nemcsak a veszélyeztetett csoportokat, hanem a középréteget is. "Más országok is elfogadnak hasonló (inflációellenes) csomagokat, amelyek egyszerre célzott és átfogó intézkedések kombinációját jelentik" - mondta a közgazdász.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.