2021. november 28., 11:54
Frissítve: 09:45

Komoly jutalmat kaphatnak a beoltott nyugdíjasok - mutatjuk a részleteket

A hétfői kormányülésen eldőlhet, megkapják-e az ígért jutalmat azok a nyugdíjasok, akik beoltatták magukat a koronavírus ellen. 

koronavírus, COVID-19, oltás, vakcina, öregotthon
Fotó: TASR

Igor Matovič pénzügyminiszter arról beszélt egy vasárnapi vitaműsorban, szeretné, hogy a kormány már a holnapi, hétfői ülésén döntést hozna a nyugdíjasoknak járó jutalomról, s ha ez megvan, akkro a törvényhozás kedden el is fogadná a rendelkezést. 

Matovič szerint az SaS-esek azt javasoltak, jelentősen csökkentsék az erre szánt összeget, a tárcavezető azt állítja, Sulíkék 150 eurós jutalmat javasoltak. A volt kormányfő szerint ez rossz hozzáállás és hiba lenne, ha vétózna az SaS, ugyanis nem lehet a pénzen vitatkozni, hiszen emberéletekről van szó.

Egyszerű szőrszálhasogatásnak tűnik az egész - kommentálta az SaS felvetését a miniszter.

Az OĽaNO elképzelései szerint minden olyan nyugdíjas megkapná az ötszáz eurót, aki beoltatja magát az oltás harmadik adagjával, illetve azok is, akik az első adagot felveszik. Utóbbiaknak akkor folyósítanák a pénzjutalmat, ha a harmadik oltást is megkapták. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz azokkal a nyugdíjasokkal, akik már korábban felvették a harmadik oltást. 

Fontos kiemelni, hogy nem konkrét pénzjutalomról van szó. A kormány elképzelése szerint tulajdonképpen egy 500 euró értékű pénzutalványt kapnának a nyugdíjasok, amelyet a belföldi vendéglátóiparban és turizmusban lehetne felhasználni. Az előzetes információk alapján az utalványt átruházható lesz.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.