2021. október 24., 14:10

Komárom nagyon jól, Dunaszerdahely és Rimaszombat viszont rosszul áll az új fertőzöttek tekintetében

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szombaton elvégzett 12572 PCR-tesztből 3207 zárult pozitív eredménnyel. Ez 25,5%-os pozitivitást jelent. Utánanéztünk, milyen az új fertőzések járási megoszlása.

Fotó: TASR

Az világosan látható, hogy az ország legfertőzöttebb régiói még mindig az északi járások. Bár a terület, lakosságszám és népsűrűség közti különbségek közvetlenül összehasonlítani az egyes járásokat csak fenntartásokkal érdemes, az azért mindenképp sokatmondó, hogy 

a 3200 új fertőzött mintegy 15%-a két járásból kerül ki, Eperjesről, illetve Bártfáról. Az előbbiben 255, az utóbbiban 243 új fertőzöttet regisztráltak. 

A több járási egységből álló, jóval sűrűbben lakott és abszolút mértékben is minden más járásnál több lakossal rendelkező Pozsonyban 175 új fertőzöttet találtak.

A magyarlakta járások közül kiemelkedő eredményt produkált Komárom, ahol mindössze egyetlen új fertőzöttet regisztráltak szombaton. A magyar járások közül Dunaszerdahelyen és Rimaszombatban találtak az országos átlagnál több új fertőzöttet. Előbbiben 50, az utóbbiban 58 fertőzést csíptek el PCR-teszt segítségével. Az országos átlag alatt maradt szinte az összes többi magyar járás, Érsekújvár szerepelt még kiugróan jól, innen mindössze hat új fertőzést jelentettek.

Megosztás
Címkék