Kollárnak elege van a koalíciós cirkuszból, ezért lemond az egyik miniszterük

2021. március 15., 17:17
Rajkovics Péter

Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke érzelmekkel teli sajtótájékoztatóján elmondta, elege van a koalíciós partnerei kijelentéseiből és határozott lépéseket tesznek, hogy ennek véget vessenek.

Boris Kollár
Fotó: TASR

Kollár után Milan Krajniak munkaügyi miniszter szólalt meg, aki meglepő módon bejelentette, lemond miniszteri posztjáról. Erről már a köztársasági elnököt is tájékoztatta, hogy az ne a sajtóból értesüljön döntéséről.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, ezzel a lemondással semmit sem szeretnének elérni, csupán jelezni szeretnének partnereik felé, hogy ők hajlandók áldozatokat is hozni és nem csak arról beszélni, mit várnak el a többiektől. Bíznak benne, hogy végre a koalícióban megoldásokat fognak keresni és nem a médián keresztül üzengetni.

„A lemondásomra olyan lépésként tekintek, amely hozzásegíthet a koalíciós válság mielőbbi lezárásához” – mondta Krajniak a hétfői sajtótájékoztatóján. Az elnök asszonytól azt kérte, hogy a lehető legrövidebb időn belül mentse fel őt a hivatalából. Krajniak bevallása szerint azért mond le, hogy a Sme rodina megmutassa: nem szab személyi feltételeket, és hajlandó feladni valamit a koalíciós válság lezárása végett.

„Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a koalíciós válság szerdán (március 10.) véget érjen. Azóta ismét azt hallgatjuk körbe-körbe, hogy kinek kell távoznia, egy, két vagy három embernek. Rövidesen itt a húsvét, egy világjárvány közepén vagyunk. Azt akarjuk, hogy végre véget érjen ez a koalíciós válság” – nyilatkozta Krajniak. Hozzátette: nem akarja, hogy úgy nézzen ki, mintha a mozgalomnak valamilyen haszna származna a krízisből.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!