2021. augusztus 11., 17:01

Kollárék szerint senkit sem fognak hátrányosan megkülönböztetni

A tulajdonos fog dönteni arról, ki léphet be a létesítménybe – reagált az új COVID-automata elfogadására a kormánypárti Sme rodina. A párt hangsúlyozza: így senki sem lesz diszkriminálva.

„Beoltottak és beoltatlanok is beléphetnek, attól függően, hogyan dönt a tulajdonos, és ezt akár napjában többször is változtathatja, vagyis semmiféle diszkrimináció és megkülönböztetés nem lesz” - közölte a párt.

Az állásfoglalás szerint a keddi (augusztus 10.) kormányülésen a párt miniszterei kiálltak amellett, hogy a COVID-automata ne diszkrimináljon senkit és ne tegye kötelezővé az oltást. A Sme rodina hangsúlyozza, hogy az ország minden egyes polgára a szabad akarta szerint dönthet.

A COVID-automata hétfőn (augusztus 16.) lép életbe, és az országos szintű intézkedések helyett járási szintűeket vezetnek be, figyelembe veszik a veszélyeztetett csoportok átoltottságát az adott régióban.

A regionális járványügyi szabályokat a járás hétnapos fertőzöttségi rátája alapján állapítják meg. Figyelembe veszik azt is, hogy mennyi PCR-tesztet végeztek a járásban és mekkora a pozitív tesztek aránya.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!