2021. február 17., 08:48

Kollár: Mától nem vagyok a kormányfő képviselője, Matovičnak felelősséget kell vállalnia

Miroslav Kollár, a Za ľudí parlamenti képviselője szerda reggel közösségi oldalán jelezte, kilép a pártja frakciójából. 

Miroslav Kollár
Fotó: TASR
Miroslav Kollár

Galgóc polgármestere a hosszabb bejegyzésben azt is megmagyarázza miért döntött így. Polgármesterként úgy érzi, hogy a közegészségügyért felelős állami szervek intézkedései nem eredményesek. A politikus szerint az önkormányzatok tesztelnek, dolgoznak, de nem azért, mert hatékony megoldásnak látják a hetente ismétlődő mintavételt a koronavírus elleni harcban, hanem azért, mert a dolgozók csak a teszteredménnyel a kezükben mehetnek munkába.

Kollár arra is kitér, az elmúlt hétvégén a náluk megtalált 64 fertőzött kiszűrése 65 ezer euróba került, ami nagyságrendileg ezer eurós kiadást jelent egyetlen fertőzött megtalálásra. "Nem lehetett volna hatékonyabban harcolni a járvány ellen" - teszi fel a kérdést.

A kormánypárt frakciójából távozó politikus szerint a kormány döntései nem működnek, emberek halnak meg, amelyek nem csak statisztikai adatokat jelentenek, hanem egyéni történeteket. Kollár saját bevallása szerint hónapok óta a belső körökben igyekezett figyelmeztetni a hibákra, mert nem akart a kormányt támadó ember lenni, de nem járt sikerrel. Szerinte mivel Szlovákia világelső a koronavírusos elhalálozások számában, az volna a minimum, hogy az egészségügyi miniszter lemond, de a konkrét esetben a kormányfőnek is vállalnia kellene a személyi felelősséget.

Kollár kifejti, mivel nem akarja rontani a kormány belső helyzetét, úgy döntött, hogy kilép a Za ľudí frakciójából, de továbbra is támogatni fogja a kormányprogramhoz igazodó minden jó javaslatot.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!