2021. október 11., 12:34

Kollár: Ha elfogadják a bíróságokról és a kórházakról szóló reformot, kilépünk a kormányból

A második legnagyobb kormánypárt, a Sme rodina jelezte, nem támogatja a bíróságok és a kórházak reformját a tervezett formájában, és ha elfogadják, távozik a kormányból.

Ő elmegy, ha küldik
Fotó: TASR

Erről a párt vezére és egyben a parlament elnöke, Boris Kollár beszélt Varannóban tartott sajtótájékoztatóján, az ottani kórházban tett látogatását követően. Szeretett volna találkozni a bíróság alkalmazottaival is, de ezt állítólag Mária Kolíková igazságügyi miniszter megakadályozta.

Ha ezért ki akarnak rúgni bennünket, nyugodtan tegyék meg, én elmegyek"

- mondta Kollár. A kormányprogramra hivatkozva megjegyezte, hogy abban az elnéptelendő régióknak nyújtott támogatás is szerepel.

Szerintem nincs annál rosszabb lépés, hogy a régiók elnéptelenedjenek, mint a bíróságok és a kórházak megszüntetése. Elvégre ezek a legnagyobb munkaadók"

tette hozzá.

A Sme rodina a bíróságok reformjának az igazságügyi tárca által előterjesztett változatát sem tartja indokoltnak. A varannói és a homonnai járásbíróság összevonását nem tekinti az összefonódó szálak szétszakításának. Ráadásul a megszüntetésre ítélt varannói járásbíróság három épületét nemrégen felújították, a homonnaira pedig ráférne egy alapos rekonstrukció, de jelenleg erre nincs fedezet.

Ezt már a párt parlamenti képviselője, Peter Pčolinský jegyezte meg, aki szerint a varannói járásbíróságnak politikai okokból kellene megszűnnie: egy másik koalíciós párt gyakorolt nyomást az igazságügyi tárcára. Boris Kollár szerint Kolíková megtiltotta a varannói járásbíróság alkalmazottainak, hogy találkozzanak vele.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!