2020. május 18., 10:14
Frissítve: 00:36

Kočner testvérének kihallgatásával folytatódik a Kuciak-gyilkosság tárgyalása: Ivan Kočner megtagadta a vallomástételt

A szakértők és Marian Kočner testvére, Ivan Kočner kihallgatásával folytatódik a Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatos tárgyalás hétfőn. Marian Kočner és a másik két vádlott, Alena Zsuzsová és Tomáš Szabó is jelen van a tárgyaláson.

Kocner és Tóth
Fotó: TASR
Marián Kočner és Peter Tóth a tárgyaláson
Ivan Kočner, Marian Kočner testvére megtagadta a vallomástételt a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásával kapcsolatos tárgyaláson. Ivan Kočner arra hivatkozott, hogy mivel a vádlott a testvére, jogában áll megtagadni a vallomástételt.

Ivan Kočner tanúvallomásában azt mondta a nyomozónak, hogy a testvérével akkor beszéltek az újságíró meggyilkolásáról, amikor a születésnapját ünnepelték.

Péter Tóth tanú is azt vallotta, hogy egy Horvátországi nyaralás alkalmával beszéltek erről a Marian Kočnerrel.

Miroslav Marčeket, Tomáš Szabót, Alena Zsuzsovát és Marian Kočnert vádolják Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával. A vádirat szerint Marian Kočner bosszúból rendelte meg Kuciak meggyilkolását, amiért az újságíró a gazdasági bűncselekményeiről cikkezett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.