2020. január 13., 19:05

Kočner megtagadta a vallomástételt a Kuciak-gyilkosság ügyében

Marian Kočner a Kuciak-gyilkosság egyik vádlottja megtagadta a vallomástételt a Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt. Csupán az egyes bizonyítékokkal kapcsolatban akar majd állást foglalni, amelyeket a főtárgyaláson készülnek előterjeszteni. Daniel Lipšic, a Kuciak-család jogi képviselője tiszteletben tartja a vádlott jogát ahhoz, hogy megtagadja a vallomástételt, hozzátette ugyanakkor, hogy a későbbiekben tett vallomás veszíthet a hitelességéből.

kočner
Fotó: TASR/AP

Kočner volt az utolsó a négy vádlott közül, akit hétfőn hallgatott volna ki a bíróság. Annak ellenére, hogy korábban kilátásba helyezte a vallomástételt, később meggondolta magát, és úgy döntött, hogy csak az egyes bizonyítékokkal összefüggésben fog állást foglalni.

A bizonyítékok között lesznek tanúvallomások, tárgyi és ún. digitális bizonyítékok is. Ez utóbbiak közé tartoznak például a Threema-üzenetek átiratai.

A vádpontok közül Marian Kočner egyedül az illegális fegyvertartás és –kereskedelem vádjával kapcsolatban foglalt állást. Ezt a tettét beismerte. Elmondása szerint egy olyan lőszer volt a birtokában, amelyet még a sorkatonai szolgálatáról vitt haza.

A vádlottak kihallgatása után a kárvallottak vallomástétele következik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.