2020. március 26., 15:31

Kočner az ügyvédjén keresztül akadályozta az igazságszolgáltatást?

Marian Kočner ügyvédjének komoly problémái lesznek: Andrej Šabík ellen fegyelmi eljárás indult.

Marian Kocner
Fotó: TASR

Marian Kočner megpróbált kibújni az előzetes letartóztatás elől. Kéziratait a családtagjaihoz és Peter Tóthnak jutatta el, így próbált segítséget kérni befolyásos emberektől. 

Kočner ezzel akadályozta az igazságszolgáltatás munkáját, azonban ügyvédjéd, Andrej Šabíkot kérte meg az ügy kivitelezésére.

Šabík korábban az aktuality.sk-nak azt nyilatkozta, nem tud semmit az egészről, de a szlovák ügyvédi kamara, és a volt igazságügyi miniszter, Gál Gábor kérésére eljárást indított az esettel kapcsolatban.

Döntés még nem született ez ügyben, azonban az ellenőrzői bizottság megvizsgálja az ügyet, és indokolt esetben ezt továbbítja a fegyelmi tanácshoz.

Šabíknak nincs semmilyen információja az eljárásról, korábban pedig nem mondhatott semmit Kočnerről, mivel kötötte őt a titoktartás.

A kéziratok alapján, Kočner több Smeres vezető politikustól szeretett volna segítséget kérni. Nevezetesen Robert Ficót, Robert Kaliňákot, Denisa Sakovát és Ján Počiateket is felkereste, de az érintettek tagadták, hogy bármiféle kapcsolatban lettek volna Marian Kočnerrel.

Az ügyészség azonban 2018 nyarán rögzített egy telefonbeszélgetést, ahol Kočner a Smerhez köthető alkotmánybíróval, Mojmír Mamojkával telefonál a külföldre való elmeneküléséről.

Az alkotmánybíró azonban azt állítja, hogy sosem találkozott Kočnerrel, mindössze telefonon kereste őt fel, mert azt hitte, hogy egy szakmai üggyel kapcsolatosan szeretne vele egyeztetni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.