lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. április 12., 15:50

Kmec elutasítja az ellenzék szavait, nincs veszélyben az uniós pénzek kifizetése

Peter Kmec (Hlas-SD) helyreállítási tervért felelős miniszterelnök-helyettes elutasítja az ellenzék állításait, melyek szerint veszélyben van a helyreállítási tervből származó pénzek felhasználása.

Peter Kmec
Fotó: TASR
Az, hogy 6,4 milliárd euró van veszélyben, teljes képtelenség

– állapította meg a pénteki sajtótájékoztatóján.

Szerinte fölöslegesen átpolitizálják a témát, ez az európai parlamenti választások előtti kampány része.

Jelezte: jövő héten válaszol az Európai Bizottság levelére.

Fölösleges így átpolitizálni a helyreállítási terv körüli történéseket. Munkaszinten minden részlet kapcsán nagyon intenzív tárgyalások folynak az Európai Bizottsággal. Próbáljuk politikamentessé tenni ezt a vitát. Mindannyiunk érdeke a 6,4 milliárd lehívása

– jelentette ki Kmec.

Figyelmeztetett: a konzultációk során sokszor olyan ügyekről van szó, amelyeket a mostani kormány az előző kormánytól örökölt.
A helyreállítási terv negyedik kifizetési kérelmével kapcsolatban kifejtette, hogy az értékelési folyamatot azért függesztették fel, mert még nem fejeződött be a 13. nyugdíjról szóló törvény elfogadásával kapcsolatos jogalkotási folyamat. A jogszabály elfogadására a parlament következő ülésén kerülhet sor.

Amint a törvényt elfogadják a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kiegészítésével, a bizottság ismét elindítja az értékelési folyamatot" - mondta. "A negyedik kifizetési kérelemmel kapcsolatos összes többi nyitott kérdés már teljesült

- jelentette ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.