2021. szeptember 30., 16:39

Kisebbségbarát parlamenti csoportot hozna létre Kollár és Ravasz

Miroslav Kollár független képviselő és Ravasz Ábel volt romaügyi kormánybiztos „kisebbségbarát” parlamenti csoport létrehozását helyezte kilátásba, amely a kisebbségi ügyeket érintő törvényjavaslatokhoz fűzne megjegyzéseket. A csoport fő célkitűzése a szlovákiai kisebbségekre vonatkozó jogszabályok színvonalának emelése.

Miroslav Kollár, Ravasz Ábel
Fotó: TASR

Kollár elmondása szerint

a „kisebbségek barátai” véleményezni fogják azokat a törvényjavaslatokat, amelyek hatással vannak a nemzeti kisebbségek életére.

Úgy véli, a kisebbségekre vonatkozó jogszabályok jelenleg „ad hoc” módon készülnek, hiányzik az átgondolt és rendszerszintű megközelítés.

A képviselő kifogásolja az ilyen jogszabályok alacsony színvonalát is.

Ravasz hozzátette: a csoport minden parlamenti ülés előtt véleményezné a kisebbségeket érintő javaslatokat. Ezt követően a csoport tagjai találkoznának az illetékes képviselőkkel, hogy megvitassák velük az észrevételeiket. Ravasz minden olyan parlamenti képviselőt együttműködésre buzdít, akit érdekelnek a kisebbségi témák, függetlenül a politikai hovatartozástól.

Kollár meggyőződése, hogy a parlamentben találnak olyan képviselőket, akiket érdekelnek a kisebbségi ügyek.

Elsőként a kisebbségek támogatásáról szóló, nemrég elvetett parlamenti határozat aláíróival készülnek tárgyalni.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.