2021. július 26., 17:32

Kiderült, hogy milyen szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre

Kötelező a szájmaszk vagy a reszpirátor használata a tömegrendezvényeken, kültéren is, még ha a Covid-automata szerint már minden járás zöld színű is Szlovákiában. 

Fotó: TASR

Erre a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) emlékeztetett.  

A felső légutak eltakarása minden középületen belül kötelező, és ez érvényes többek között a tömegközlekedésre és a taxiszolgáltatásra is.

A reszpirátor mellett szájmaszkot, kendőt és sálat is lehet használni.

Az említett szabály alól kivételt kapnak a 6 éven aluli gyermekek, az óvodások és a más hasonló létesítményt látogató gyermekek, az autizmus valamely formájában szenvedő személyek, a mentális vagy hallási fogyatékosság középső vagy súlyos formájában szenvedők, a sporttevékenységet végzők, illetve a menyasszony és a vőlegény az esküvőn.

A kivétel a művészeti tevékenységet végző művészekre is vonatkozik,

továbbá a dokumentumfilmek szereplőire a forgatáson, a jelnyelvi tolmácsokra, illetve azokra az alkalmazottakra, akik maguk vannak a munkahelyükön.

A kivétel az éttermek vendégeire is vonatkozik az ételek és italok fogyasztása idején, továbbá a természetes és mesterséges fürdőhelyek, az akvaparkok és a wellnessközpontok látogatóira is  kül és beltéren egyaránt. Ezenkívül a szépségápolással foglalkozó létesítményekben sem kell szájmaszk vagy reszpirátor az arc ápolása idején.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.