2022. június 20., 20:00

Kiderül, hogy épülhetnek kórházak

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter a hétfői koalíciós tanácson ismerteti az európai helyreállítási tervből finanszírozott kórházépítési és kórház-felújítási tervét. A javaslatnak szerdán (június 22.) kellene a kormány elé kerülnie – tájékoztatott az egészségügyi tárca sajtóosztálya.

Vladimír Lengvarský
Fotó: TASR

A tervet múlt héten kellett volna bemutatni, ám Lengvarský a kormány ülését követően elmondta, hogy a koalíciós partnerek még nem ismerik. Azt is elmondta, hogy a tervben egyelőre csak az állami kórházak építésének megkezdése szerepel. A kisebb, nem állami kórházak felújítására vagy építésére vonatkozó terveket szeptemberben ismertetik.

Lengvarský szerint az anyag megfelel a helyreállítási terv feltételeinek, és beleilleszthetők a későbbi projektek. Június elején a miniszter azt mondta, a tervnek része lesz a pozsonyi Rázsochy és a turócszentmártoni egyetemi kórház is.

A helyreállítási terv az Európában valaha finanszírozott legnagyobb ideiglenes Next Generation EU eszköz. Célja Európa újjáépítése a járvány után. A tervnek kulcsfontosságú része a kórházi hálózat már jóváhagyott reformja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.