2021. június 29., 16:38
Frissítve: 05:26

Ki ne törölje az NCZI-től kapott SMS-t, nagyon fontos információ van benne

Sok százezer (beoltott) szlovák állampolgár kapott az elmúlt napokban egy SMS-t az NCZI-től. A TASR hírügynökség cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a szöveges üzenetet nem szabad kitörölni, 

Fotó: unsplash.com
Olvasóink jelezték, hogy sokan olyanok is kaptak SMS-t, akik még nem kaptak oltást. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az NCZI mindenkinek kiküldte, vagy kiküldi a közeljövőben a COVID-PASS kódját, aki valaha részt vett állami koronavírus-tesztelésen, tehát korábban már kapott kódot. Ők nem igényelhetnek oltási COVID-igazolványt, de igazolást kaphatnak például arról, hogy átestek a betegségen, vagy arról, hogy negatív teszteredménnyel rendelkeznek.

A központ közösségi oldalán írt arról, hogy a most kiadott COVID-PASS tulajdonképpen ugyanaz, amelyet korábban mindazok megkaptak, akik valaha tesztelésre jelentkeztek. Aki korábban járt már állami PCR-, vagy antigéntesztelésen, rendelkezik ezzel a kóddal.

Az NCZI tájékoztatása szerint ezzel a számsorral lehet majd digitális, uniós COVID-igazolványt kérni arról, hogy megkaptuk a koronavírus-oltást.

Ha nem kapott még SMS-t, ezen az oldalon keresztül kérheti digitális COVID-igazolványát. Ezen az oldalon egyébként nem csak az oltottak, azok is igényelhetnek COVID-igazolványt, akik már áttestek a betegségen, sőt, aktuális teszteredményünket igazoló, nemzetközi nyomtatvány is letölthető.

Az NCZI egyébként sokaknak emailben is elküldte a COVID-oltási igazolást, azonban egy kis hiba csúszott a munkájukba. Olyan .pdf-verziót küldtek, amelyet nem lehetett kinyomtatni, az intézet később elnézést kért a ballépésért. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.