2021. szeptember 17., 16:16

Kevesebb lesz az ellenőrzés a határokon

A járványellenes intézkedések változásai miatt, Szlovákia határain az ellenőrzési rendszer módosul. "Hétfőtől (szeptember 20 -tól) már csak a rendőrség tagjai teljesítenek szolgálatot" - mondta Denisa Bárdyová, a rendőr-főkapitányság szóvivője.

rajka
Fotó: TASR

Egyben figyelmeztetett arra is, hogy az ellenőrzések számának csökkenése ellenére a külföldről érkező személyek kötelesek betartani a közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) hatályos rendelete szerinti karantén-kötelezettségeket.

Az ellenőrzések során a rendőrség tagjai továbbra is ellenőrzik az e-határ weboldalon történő regisztrációs kötelezettség teljesítését és a karantén-kötelezettség alóli mentesség feltételeinek teljesítését

-tette hozzá Bárdyová.

A felszabadult rendőröket és a fegyveres erők tagjait, akikre a határokon már nem lesz szükség, a járványellenes intézkedések ellenőrzésére fogják bevetni, együttműködve a regionális higiénikusokkal, különösen a vörös és bordó kerületekben.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.