2022. február 3., 16:27

Készen állnak a kórházak az omikron-hullámra, működésüket nem fenyegeti veszély

A kórházak működését egyelőre nem fenyegeti veszély az omikron okozta járványhullám miatt, a kapacitások harmada még szabad.

omicron omikron
Fotó: pixabay.com

Szükség esetén több lehetőségre is felkészültek az egészségügyi intézmények - derül ki az Állami Kórházak Szövetsége (AŠN) taggyűlésén készült állásfoglalásból, amiről Petra Lániková, a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

Figyelemmel kísérjük a helyzetet, és lépünk, ha kell. Jelenleg elmondható, hogy jók a kilátások, a fekvőbetegek fogadására alkalmas kapacitás harmadánál sem tartunk, és már most kijelenthető, hogy az omikron-hullám gyors lesz. Készen állunk rá, azonnal reagálunk minden helyzetre

- magyarázta Lenka Dunajová Družkovská, az egészségügyi minisztérium államtitkára.

A találkozó célja a világjárvánnyal kapcsolatos tapasztalatcsere, a munka összehangolása, hogy az egészségügyi intézmények hatékonyan tudjanak szembenézni a következő járvány-hullámmal.

A kölcsönös segítségnyújtás céljából indokolt, hogy a kórházigazgatók együttműködjenek, mondta Mongi Msolly, az AŠN elnöke, az Országos Szív- és Érrendszeri Betegségek Intézetének vezetője.

Megállapodtunk abban, hogy megosztjuk egymással a kidolgozott dokumentumokat, és kommunikálunk az egészségügyi minisztériummal

- tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.