magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. szeptember 1., 12:17

Kereszténydemokraták: A kormány most már törődhetne a polgárokkal is, nem csak önmagával

Az idő előtti választásokat is támogatni fogja a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH), ha a kormány végre nem jelentkezik egy használható, az emberek megsegítését célzó tervezettel - derül ki a parlamenten kívüli KDH mai rendkívüli ülésének nyilatkozatából.

Milan Majerský, KDH
Fotó: TASR

Milan Majerský, a KDH elnöke kijelentette: a mozgalom mindig tiszteletben tartotta a választási eredményeket. „Ezért mindeddig építő kritikával járultunk hozzá az ország jobb irányítását célzó javaslatokhoz. Mára azonban úgy tűnik, hogy a kormánykoalíció nemcsak megosztott, és nem tudja, hogyan kell együtt kormányozni, de emellett

fennáll a kisebbségi kormányzati forgatókönyv fenyegetése is, emiatt pedig az eddigieknél is nagyobb problémákra számíthatunk

– hangsúlyozta.

Kijelentette: A kormány felhagyhatna a csakis önmagával foglalkozással.

„Szlovákia nagy kihívásokkal néz szembe egy nehéznek ígérkező tél előtt,

az embereknek hatékony segítségre van szükségük.

Ehhez pedig sem a kormányon belüli folyamatos viszály, sem a hatalom megszerzésének lehetőségét maguk előtt látók végnélküli populizmusa nem járul hozzá“ - mutatott rá Majerský.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.