2020. március 17., 17:47

Karanténban lévő személynek nem szállít ki küldeményt a posta

Nem szállítja ki a küldeményeket a karanténban lévő személyeknek a posta, hanem értesítést hagy a címzettnek – közölte Eva Rovenská, a Szlovák Posta szóvivője. A karanténba került lakosokat arra kérik, jelezzék ezt a postaládájukon vagy a csengőjükön.

postaláda
Fotó: Rózsár Vince

Ilyen esetben a posta intézkedik, hogy hosszabb ideig tárolhassa a küldeményt,

és keresi a lehetőségét, hogy anélkül kézbesítsék a levelet vagy a csomagot, hogy a kézbesítőnek személyesen érintkeznie kelljen a címzettel. A posta azért vezet be korlátozásokat, hogy csökkentse az alkalmazottak és a lakosok megfertőződésének kockázatát.

Rovenská megjegyezte,

a már meghozott óvintézkedések továbbra is érvényben maradnak.

A gázszolgáltatóval (SPP) kötött megállapodás értelmében a gázórát úgy olvassák le, hogy nem kerülnek kontaktusba az ügyféllel. A posta azt javasolja az ügyfeleinek, ha lehet, ne menjenek el a postahivatalba, és ha lehetséges, online, mobilalkalmazáson keresztül intézzék az ügyeiket, vagy várják meg, amíg a javul a helyzet. „Akinek mégis el kell mennie a postára, arra kérjük, tartson megfelelő távolságot a többi várakozótól, az ügyintézőktől, és minél gyorsabban intézzék el az ügyeiket" - mondta a szóvivő.

Hozzátette, rendszeresen tisztítják, fertőtlenítik és szellőztetik a posták helyiségeit, különösen odafigyelnek erre azokon a településeken, ahol már találtak fertőzöttet. Minden postai alkalmazottat és kézbesítőt, akik közvetlen kapcsolatban vannak az ügyfelekkel, szájmaszkkal, fertőtlenítőszerekkel és védőkesztyűvel láttak el.

A Szlovák Posta közölte,

ha a helyzet megköveteli a hivatalok nyitva tartásának korlátozását, bezárását, vagy a kézbesítés felfüggesztését, erről a posta weboldalán, szórólapokon vagy közvetlenül a postahivatalban haladéktalanul tájékoztatni fogják a lakosságot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.