2020. december 22., 11:44

Karácsonykor mindenki maradjon otthon, üzenik a háziorvosok

A házi orvosok arra szólítják fel az embereket, hogy a közelgő karácsonyi ünnepeket otthon töltsék.

Fotó: Pixabay

Figyelmeztettek, hogy a kórházak az összeomlás szélén állnak, és rámutattak a fertőzöttek és a koronavírus miatt bekövetkezett halálesetek számának állandó növekedésére.

Az emberek utazása az országon keresztül szerintük csak tovább növeli a fertőzés ellenőrizhetetlen terjedésének kockázatát.

Erről Monika Palušková, a Szlovákiai Általános Orvosok Társaságának elnöke tájékoztatta a TASR-t.

Nincs szükségünk tapsra az erkélyekről, nem várunk ovációt a munkánkért. Sokkal nagyobbra értékeljük a lakosok segítségét. Együtt kell csökkentenünk a rendelőintézetekre és kórházakra nehezedő nyomást. Ez csak akkor következik be, ha csökkenni fog a fertőzöttek és a betegek száma. És ez csak akkor lesz, ha otthon maradunk

– üzenték a körzeti orvosok.

A közelgő ünnepek szerintük mások lesznek, mint ahogy azt eddig megszoktuk.

Az orvosok azt kérik az emberektől, hogy ne engedjék meg, hogy az ilyen ünnepek a jövőben is megismétlődjenek.

Bölcs döntéseket és tetteket” várnak. „Kerüljük el, hogy az elkövetkező hónapokban is bizonytalanságban legyünk, és hogy az orvosoknak csak a koronavírus-fertőzöttekkel kelljen foglalkozniuk. Mert így értékes időt és erőt veszítünk, ami miatt nem tudunk azokkal a páciensekkel foglalkozni, akiknek más betegségeik vannak, és ugyanúgy szükségük van ránk

– jegyezték meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.