2022. április 14., 11:05

Kanuščák lesz az új képviselő, Filip Mónika az OECD-t választotta

Ahogy arról portálunkon szerdán hírt adtunk, az igazságügyi államtitkárnak kinevezetett Ondrej Dostál megüresedő parlamenti helyét akár a magyar nemzetiségű Filip (immár Kurian) Mónika is elfoglalhatta volna, aki akárcsak Dostál, szintén a Szabadság és Szolidaritás (SaS) párt választási listáján indult.

Jozef Kanuscak
Fotó: A politikus FB-oldala

Ahogy az SaS párt csütörtöki közleményéből megtudható, Kurian (Filip) Mónika az Európai Gazdasági és Együttműködési Szervezet (OECD)-n belüli munkát részesíti előnyben, így a parlamenti helyet a sorrendben utána következő Jozef Kanuščák foglalja majd el. Az új képviselő a kelet-szlovákiai Sabinovból – Kisszebenből érkezik.

Richard Sulík a párt által kiadott közleményben sajnálatosnak nevezni, hogy  Kurian (Filip) Mónikával kapcsolatban olyan hírek jelentek meg a sajtóban mely szerint konfliktusban állna az SaS-párttal. Ezt az állítást Sulík igaztalannak tartja.

Tehát nem a Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter által 2021 szeptemberében leváltott Kurian (Filip) Mónika lesz a pozsonyi parlament új képviselője. Leváltása okaként Filip Mónika akkor portálunknak azt nevezte meg, hogy szemrehányást mert tenni Gröhling miniszternek a plagizált diplomája miatt, s elmondta, hogy a jövőben nehezen tudná elképzelni az együttműködést az SaS párttal.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Hozzászólások