2021. március 30., 15:41

Kádár Krisztián: Sátornak nem lehetett ellentmondani

Sátor Lajos, a Sátor-banda főnöke meggyilkoltatta volna azt, aki nem teszi, amit mond neki – Mondta H. Lehel ügyének tárgyalásán, a bazini Speciális Büntetőbíróságon Kádár Krisztián, a banda 25 éves büntetésre ítélt tagja.

Kádár Krisztián maffia
Fotó: TASR

H. Lehelt öt ember meggyilkolásával vádolják. A vád szerint köze volt egy másik bandatag, Reisz András 2006-os meggyilkolásához is.

H. Lehel és én nem akartuk megölni Reiszt.

2006-ban megszakítottam a kapcsolatot a bűnözői csoporttal, és kerültem a kapcsolatot Sátorral. Ő azonban kész tények elé állított bennünket" - mondta Kádár.

Kádár azt vallotta, nem volt szemtanúja a gyilkosságnak,

akkor éppen a Dunaszerdahely melletti Csótfán, az egykori szövetkezeti telepen rejtőzködött. Reiszen és Sátoron kívül ott volt Nagy Zsolt, alias Csonti is.

„Hirtelen lövést hallottam, Sátor ott, akkor döntött úgy, hogy ő maga lövi le Reiszt. Korábban úgy volt, hogy nekem kell ezt megtennem. Volt fegyverem, de soha életemben nem lőttem le senkit" - mondta.

Hozzátette, ha nem azt csinálta volna, amit Sátor akart, likvidálta volna őt is.

Sátornak senki sem mondott nemet

- mondta Kádár.

Ennek ellenére soha nem látta, hogy az ellenkezést gyilkossággal torolta volna meg.

Reisz maradványait nem találták meg.

A gyilkosságok mellett H. Lehelt bűnözői csoport támogatásával vádolják, valamint azzal, hogy 45,5 millió szlovák koronát lopott el egy dunaszerdahelyi széfből. Az áldozatok között van a Sátor-banda feje is, akinek meggyilkolását H. Lehel 2010-ben bevallotta. A holttestet nem találták meg, a tettesek állítólag többször kiásták és máshol temették el a maradványokat.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.