magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. augusztus 25., 11:25

Júliusban emelkedett az elhunytak száma Szlovákiában

A Statisztikai Hivatal csütörtökön közzétett jelentése szerint Szlovákiában júliusban enyhén emelkedett az elhunytak száma.

Arányait tekintve
Illusztráció
Fotó: unsplash.com

Összesen 4373 halálesetet regisztráltak, az okok között továbbra is a keringési rendszer betegségei vezetnek. Nőtt azonban a COVID-19-ben elhunytak száma is.

Ennek ellenére a halálozás aránya 3 százalékra csökkent, ami 2021 augusztusa óta a legalacsonyabb érték.

A kiváltó okok szempontjából a keringési rendszer betegségei vezetnek (45 százalék). A daganatos betegségek következtében elhunytak aránya 25 százalék. A légzőrendszer megbetegedései 9 százalékban vezettek halálhoz, az emésztőrendszer betegségeinak halálozási rátája 6 százalék. Külső okokra vezethető vissza a halálesetek 4 százaléka.

COVID-19 következtében 83 beteg hunyt el, ez 2,5-ször magasabb érték, mint júniusban és négyszer több, mint a múlt év azonos hónapjában.

A halálozások ötévi átlagát tekintve a járvány következtében csak Zsolna megyében hunytak el kevesebben, a többi megyében nőtt a halálesetek aránya.

Az elhunytak többsége 65 évesnél idősebb volt: arányuk meghaladta a 78 százalékot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.