2021. február 5., 19:05

Jozef B. vállalkozó előzetes letartóztatásba kerül

Jozef B. vállalkozó, aki ellen a múlt heti, Vámszedő fedőnevű rendőrségi akció keretében indult eljárás, előzetes letartóztatásba kerül. A vizsgálati fogságot a bazini Specializált Büntetőbíróság vizsgálóbírója rendelte el, részben eleget téve az ügyész javaslatának. Az információt Katarína Kudjáková, az ŠTS szóvivője és Ľudovít Štanglovič, a terhelt ügyvédje is megerősítette a TASR hírügynökségnek.

Fotó: pixabay.com

Ružena Sabová bírónő azért döntött a vállalkozó előzetes letartóztatása mellett, mert szerinte fennáll a tanúk befolyásolásának, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye. A döntés nem jogerős, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze és az ügyvéd is fellebbeztek a Legfelsőbb Bírósághoz.

Elvesztek a jogállammal kapcsolatos illúzióim. El tudják képzelni a szökés veszélyét, mint a letartóztatás indokát, ha az ügyfelem be van jelentve, teljesíti az állampolgári kötelességeit, és a kihallgatásokon is megjelenik a megbeszélt időben?”

– reagált a médiának Štanglovič, aki az ügyfele egészségi állapotára hivatkozva elutasította a kollúzió, vagyis a tanúk befolyásolásának veszélyét is.

Az ügyész szerdán (február 3.) indítványozta a vállalkozó előzetes letartóztatását. Az indítványban mindhárom okot felsorolta, a bűnismétlés veszélyét is.

Jozef B. tagad minden vádat. Rossz egészségi állapota miatt eddig a Pozsony-főrévi kórházban kezelték őt.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!