Jobban vannak a ruttkai iskolai támadás sérültjei

2020. június 15., 18:18
ma7 | TASR

Javul annak az öt páciensnek az egészségügyi állapota, akiket csütörtökön (június 11.) vittek be a turócszentmártoni kórházba a ruttkai iskolai támadást követően. A TASR hírügynökséget Katarína Kapustová, a kórház szóvivője tájékoztatta hétfőn.

Ruttkai támadás
Fotó: TA3
Az iskola bejárata, itt történt a tragikus eset

Kapustová elmondása szerint a tanárnőt a hétvégén áthelyezték az aneszteziológiai és intenzív terápiás (ARO) klinikáról a mellsebészeti klinikára. A sebesült fiút ma vitték át az ARO klinikáról a sürgősségi gyermekklinikára (JIS), itt kezelik az osztálytársát is. A sérült rendőrök a baleseti sebészeti osztályon fekszenek.

A ruttkai iskolai támadásban két ember meghalt, többen megsérültek, köztük gyerekek is. Az iskola volt diákja betörte a bejárat üvegét, így jutott be az épületbe. Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány elmondása szerint az igazgatóhelyettes megpróbálta útját állni, a támadó azonban halálosan megsebesítette őt.

Az illető ezután befutott a legközelebbi osztályba, ahol rátámadt a tanárnőre és két gyerekre. A támadót az iskolai gondnok is megpróbálta lefogni annak ellenére, hogy ő maga is megsebesült. A férfit végül lelőtték a rendőrök.